"The Visual CFO" Academy
Je wil op een snelle, toffe en gefundeerde manier samen met een paar gelijkgezinde zielen, de essentials van financieel management en bedrijfsrapportering leren.  Je zoekt slimme , praktische tips en templates om dit zelf binnen jouw bedrijf op te zetten.
Ik bezorg je een praktisch houvast gebaseerd op 20 jaar ervaring van en voor de ondernemer.
1. Waarom & voor wie?
Als freelancer, start-up founder, zaakvoerder van een KMO wordt je dagelijks geconfronteerd met financiële vragen. 

Waar vind ik geld? Waar is mijn geld naartoe?
Is mijn verkoopprijs wel voldoende? Is mijn kostprijs juist?
Kan ik die extra medewerker of investering wel betalen?
Zijn dit soort projecten of klanten wel rendabel?

Waar ga ik eind dit jaar landen als ik....?
Als je aan het financiële denkt zijn je boekhouder, fiscalist en bankier uiteraard belangrijke adviseurs.  Maar de timing en de waarde van hun advies is afhankelijk van de vragen die jij stelt!
Ik ben er dan ook van overtuigd dat elke ondernemende ziel een minimum aan financieel inzicht moet hebben in zijn bedrijf en bedrijfsinzicht in zijn financiën.  

2. Wat mag je verwachten? 
Je krijgt geen cursus balanslezen, boekhouding of typische financiële seminar/opleiding.

Als ondernemer, cijferman en designer ,...  heb ik een interactieve visuele roadmap ontwikkeld, waarbinnen nagenoeg alle financiële bedrijfsvragen kunnen ondergebracht worden. 
Op een zeer visuele manier en met eenvoudige templates, krijg je inzicht in de relatie tussen je boekhouding en je bedrijf, de relatie tussen cash, waarde, rendement en productiviteit.
Uiteraard zul je na de sessie in staat zijn om je boekhouder (balans, resultatenrekening,...) te begrijpen en hoe hij/zij je data verwerkt. Daarbovenop zul je vooral in staat zijn om hiermee in de praktijk aan de slag te gaan, de juiste vragen te stellen & die kennis te gebruiken in je dagdagelijkse bedrijfsbeslissingen.

Het resultaat : Je kijkt niet langer één keer per jaar na de feiten naar het financieel plaatje, maar beschikt over bouwstenen die je dagdagelijks kunt toepassen. Hierdoor kun je de echt relevante vragen stellen aan je expert-adviseurs.

3. Aanpak?
Elke sessie is op maat van een groep gelijkgezinde zielen, zoals:
- de KMO zaakvoerder/ondernemer
- de start-up founder
- de freelancer/solo-entrepreneur

- de consultant of medewerker van eender welk bedrijf die de brug wenst te leggen tussen zijn/haar expertise en financieel management

​​​​​​​Van zodra we 6 inschrijvingen hebben per groep gaan we van start.
Op vandaag voorzien we 2 sessies van een 3-tal uur, in een informele omgeving. Dit aanbod kan verder uitgebreid worden in functie van jullie vragen.